Adopta un catelus

sâmbătă, 11 iunie 2011

Nuti Uita Fratele... Basarabia Pruncul Sfint Al Romaniei !!!

Salut prieteni...Pentru azi mam gandit sa readuc aminte Romanilor care inca isi mai iubesc Tara ,ca Romania nu ie singura,mai are o sora Basarabia se numeste!>daca cumva ati uitat de ea.
Prieteni mei de pe facebook mau determinat sa readuc aminte ca fratele si sora se iubeste pina la moarte..si ori ce sar intampla singele apa nu se face!! si ca Republica Moldova e a noastra si nu a rusilor si trebue sa o sustinem sa o aparam sa o iubim si sa o respectam din toate punctele de vedere,(ATENTIE NU E O RUGAMINTE-CI O OBLIGATIE MOSTENITA SI LASATA DE STRAMOSI NOSTRI PRIN JERTFA LOR DEPUSA PRIN LUPTE SI SUFERINTE PENTRU REPUBLICA MOLDOVA SI ROMANIA).

MAI JOS AVETI UN SCURT ISTORIC DESPRE REPUBLICA MOLDOVA SI PARCURSUL IEI DEA LUNGUL ANILOR SI PANA IN PREZENT.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--Republica Moldova! stat situat în sud-estul Europei, mai exact între România vest și Ucraina la est.  Republica Moldova are si ieșire la Dunăre pe o lungime de 600 m la extremitatea sa sudică Giurgiulești.Teritoriul Republicii  Moldova este  parte a Estului statului Românesc Moldova care sa creat în evul mediu, si care a fost anexată de Imperiul Tarist în urma păcii ruso-turce din  mai 1812, si semnată in Romania mai exact la București, partea de est a Moldovei Basarabia practic  a trecut atunci, de la statutul de vasala a Turciei  prin anexare, la statutul de provincie a Imperiului Tarist Rus, interesant pina aici nu?..

Republica Moldova a declarat  prima oară suveranitatea pe data de 21-11-1917, independența la data de 24-01 1918 în limitele guberniei Basarabiei de la Prut și Nistru  de la Hotin la Dunăre și la Marea Neagră,iar la 27-03-1918 s-a infaptuit marea unire cu Romania. Înaintea celui de al Doilea Rǎzboi Mondial- in 28-06-1940, România a cedat Basarabia Uniunii Sovietice. În perioada  anului 1941 și a anului 1944 Republica Moldova a redevenit parte a României, fiind recuperata  atacând  împreună cu Germania nazistă URSS, apoi URSS în perioada 1944-1991. Odată cu caderea U. Sovietice, R- Moldova a devenit un stat independent pe data de 27-08-1991, și membru al fortelor de pace ONU.

--Republica Moldova ca intindere are două treimi din fosta Basarabie , și Transnistria. Transnistria este locuită in prezent de 31.9 la suta  în majoritate de români moldoveni  după ultimul recensământ din  2004, și în proporții aproape egale de ruși și ucraineni. În 1990,  a izbucnirea cunoscutul conflict din Transnistria,  cand si-a autoproclamat independenta ,  cu numele de Republica Moldovenească Nistreană, si bine-nteles ne fiind recunoscuta international.

--Republica Moldova este un potențial  candidat la aderarea în U Europeană, în care aceste două institutii politice  au un acord  semnat de cooperare să îmbunătățească și sa se extindă relațiile dintre ele.
Republica Moldova este  și  membrul al parteneriatului pentru pace program care a fost lansat de NATO.







VA MULTUMESC SI SPER CA SCURTUL ISTORIC VA FOST DE AJUTOR DAR SI TOT O DATA SPER IEU ..EMOTIONANT:)

AL VOSTRU BLOGGER SAU IONUT



2 comentarii:

Frumos blogul şi în special conţinutul articolelor! Dar poate ai observat că îţi merge extrem de greu pagina. Sacadat încît cred ca oamenii se satură să tot umble pe blog care se mişcă greu! Probabil de la prea multe reclame. Mi-ar plăcea să văd cîteva îmbunătăţiri pe blog ca interfaţa să meargă mai uşor. O zi frumoasă

Da stiu mi sa mai spus ca merge greu..dar conteaza foarte mult persoanele care ma viziteaza ce Browser foloseste,de exemplu google chrome si mozilla cu toate plughinurile instalate merge foarte bine de ori unde intri pe site-ul meu,si a doua conditie casa poti face fata la multe site-uri trebuie sa te mai ajute si pc-ul,sa il ai cit de cit bunicel in rami si procesor,daca vrei sati mearga bine altfel te cam chinui sal vizitezi.

Multumesc mult Beto si pentru vizita si pentru observare si o sa vad ce pot face sa fie mai accesibil si usor de navigat ;)

Trimiteți un comentariu

•Cel care neglijeaza invatatura in tinerete, pierde trecutul si este mort pentru viitor.Euripides

Focsani Piata Unirii