Adopta un catelus

vineri, 6 mai 2011

Izolatia Corecta Cu Polistiren,Fara A Fi Pacalit De Meseriasi>Video+Articol

Salut prieteni...Azi o sa va dezvalui meseria mea..Eu sunt zugrav fac finisaje interioare si exterioare, si o sa va arat cum sa va izolati casa fara a fi pacalit de asa zisi meseriasi nascuti in citeva luni ca ciupercile dupa ploeaie:))

Primul pas>Care sunt avantajele izolarii peretilor exteriori ?

1> Ar trebui sa stiti ca aproximativ 35 la suta din caldura unei camere se pierde prin peretii exteriori, ceea ce inseamna cheltuieli mai mari pentru caldura.Dar o izolatie foarte bine si corect facuta ati asigura o reducere la costurile de incalzire de peste 60 la suta.

2>Avantajele unei izolatii bine facute> Izolatia termica cu polistiren de peste 8 cm grosime ampiedica pierderea caldurii din casa si ati asigura un plus de peste 6 7 grade chiar si mai mult in functie de grosimea caramidei sau al peretelui  pe timp de iarna fara sursa de caldura,pe timp de vara acelasi efect,ai un plus de racoare in casa oferita de isolatia bine facuta si imbunatateste confortul termic. Aceasta proprietate are ca rezultat reducerea cheltuielilor cu incalzirea.

3>Moduri de aplicare a izolatiei corect facute!

La o casa de caramida de peste 20 de cm grosime caramida,este recomandat polistiren de 8cm grosime,anainte de aplicarea polistirenului asigurativa ca suprafata este bine curatata de praf grasimi si surplusul de material  cu uneltele din dotare,folositi amorsa pentru parf si grasimi.(ATENTIE ROSTURILE DINTRE CARAMIZI SAU BCA SA FIE BINE INCARCATE CU MATERIAL).O izolatie cu polistiren de peste 8 cm grosime la o constructie noua cu pereti grosi nu este obligatoriu tencuiala exterioara.

4>Ce materiale folosim la lipire si finisaj>..Aici aveti doua optiuni 1 metoda clasica cu adezivi,avind in compozitia lor aditivi cu o combinatie de ciment cu compusi minerali si rasini sintetice,si 2 metoda mai noua si cea recomandata de mine este lipirea cu o spuma speciala pentru  lipire polistiren,o sa va intrebati de ce recomand ieu spuma?>>Iata avantajele spumei.

>In primul rind diferenta dintre spuma si adezivi clasici este ca dupa doua zile de la aplicare cu ambi adezivi placa cu adeziv clasic daca tragi de ea se dislipeste si cea lipita cu spuma o mai dai rupta jos nefiind aplicat diblurile,ce avantaje mai are spuma?> In primul rind polistirenul se poate lipi cu spuma pe lemn,pe beton,tencuieli,tabla si osb,deci din start adezivi clasici devin inutili cand vorbim de tabla lemn si osb.

Dupa lipirea placilor fie cu spuma fie cu adezivi clasici>FOARTE IMPORTANT> ESTE UMPLEREA ROSTURILOR  RAMASE  DINTRE PLACI  TOT CU SPUMA,si niciodata cu adezivi clasici,motivul e simplu daca rosturile sant prea mari sau mici si multe si voi le umpleti cu adezivi clasici umezeala tot va patrunde si chiar apare riscul de mucegai in perete, si acea perna de aer care trebuie sa se formeze intre perete si polistiren va fi afectata si prin urmare acea izolatie nu este corect facuta.(ATENTIE PERETII NU SE IZOLEAZA PE AMBELE PARTI CU POLISTIREN)pentru ca peretele nu mai respira si in timp mucegaiul va reveni si nu veti sti de unde miroase a mucegai.

Dupa 2 ore de la lipirea cu spuma a placilor se poate trece la aplicarea diblurilor si a masei de spaclu folosind adezivi clasici de buna calitate.

Va dau un sfat nu faceti economie cand vine vorba de izolatie exterioara..este pierderea voastra daca va caliciti la bani;)

Aveti mai jos niste imagini video despre modul de aplicare corecta a unei izolatii  bine facute.

Sper ca vam fost de ajutor si ca pe viitor va veti gandi de doua ori la ce firma de izolatii apelati,si foarte important este a nu va lasa pacaliti de asa zisele firme de izolatii exterioare cu polistiren VA MULTUMESC

Al vostru Blogger SAU IONUT

11 comentarii:

Meseriaş nu glumă! Nu ai nevoie de ajutor? Că sunt romîn şi ştiu din toate cîte-un pic!

Off cati oameni fara munca:(...de as putea as da la toti de munca,dar din pacate e foarte putin de munca si e platita prost dar cine stie;)
Eu sunt din focsani tu de unde esti? daca locuiesti pe langa mine poate as putea din cand in cand sa mai iau si pe altcineva cu mine:)

salut am si eu O INTREBARE
la o casa cu pereti de caramida (grosime perete 40 cm )am folosit polistiren de 8 cm NU l-am pus cu perna de aer cum vad mai peste tot (mi-a fost team ca in timp se deslipeste si ca ar fi posibil sa se fisureze pe alocuri si sa patrunda insecte -chiar nu vroiam sa ma trezesc cu un musuroi de furnici - )AM APLICAT ADEZIVUL CU O DRISCA PT GRESIE CU ZIMTII MAI MARI SI MAI RARI(teoria mea a fost ca vor ramane pe alocuri si spatii de aer de la zimti ,am avut grija ca pe margini sa fie placa perfect lipita ) . AM PROCEDAT GRESIT ? VOI AVEA PROBLEME ? IGRASIE MUCEGAI CEVA ??
MULTUMESC

salut! imi place ff mult articolul ...si eu sunt din focsani locuiesc in sud langa paco. as vrea sa te intreb dupa ce lipesc cu spuma, mai este nevoie de dibluri,plasa si tencuit ? pot sa dau decorativa direct pe polistiren?

salut meseriasi am si eu o intrebare polistiren 5cm cu rigips peste la interior are un efect bun sau nu

Ce spuma de lipit recomandat

Ai niste greseli de scriere de m-ai dat pe spate!In rest, pace si "pretinie"!

Trebuie neaparat să fie distanță între perete și polistiren sau se poate pune direct cu piaptanul de faianță.fara hol de aer între

Incredibil...toti analfabetii posteaza aici sfaturi:))

La -5 grade afara ingheata adezivul sub polistiren?

Trimiteți un comentariu

•Cel care neglijeaza invatatura in tinerete, pierde trecutul si este mort pentru viitor.Euripides

Focsani Piata Unirii